Textielvezels

Textielvezels

De sleutel tot succes in de textielindustrie is de optimale combinatie vinden van de beste apparatuur die er op de markt te verkrijgen is en kwalitatieve vezels om de machines te voeden. Wij zorgen ervoor dat u gebruik kan maken van state-of-the-art recyclagemachines voor textielafval, hypermoderne apparatuur voor non-wovens, volledig uitgewerkte spinnerijen met toebehoren én hoogwaardige polyestervezels.

Textielvezels

Soorten textielvezels

De stapelvezels (vezels van verschillende lengtes) worden verkocht via Max Model s.a.s.
Enerzijds zijn er de polyestervezels (PES). Ze zijn oersterk, werken vlamvertragend en zijn vrij duurzaam. Deze soort textielvezel wordt vaak toegepast in:

  • de automobielindustrie als bekleding
  • vloerbekleding
  • kledij
  • isolatiemateriaal
  • filters

 

Anderzijds zijn er vezels van polymelkzuur (PLA). Ze zijn hypoallergeen en worden bovendien vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Men haalt CO2 uit planten zoals maïs, maniok of suikerbiet en zet het om in melkzuur. Het is een zeer milieuvriendelijk alternatief voor andere vormen van textielvezels. Bovendien heeft het vele (uiteenlopende) toepassingen zoals bijvoorbeeld chirurgische hechtdraad of plantenteelten. Misschien zijn ze ook wel de grondstof voor uw producten?

Textielvezels

Onze leveranciers

Ook voor onze textielvezels hebben wij exclusiviteitscontracten met enkel leveranciers die voldoen aan onze strenge kwaliteitsvereisten. Had u gedacht aan een andere leverancier dan diegene die u hieronder terugvindt? Aarzel niet om meer informatie te vragen via ons contactformulier. We gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing.

    • Hoogwaardige polyestervezels
    • Biologisch afbreekbare PLA Ingeo™

Al meer dan 60 jaar staat het team van Comhaire International BV voor u klaar met advies op maat en een persoonlijke aanpak ook na aankoop. Als vertegenwoordiger van onze leveranciers blijven wij uw vertrouwde contactpersoon voor een snelle en eenduidige service.

Kiest u ook voor onze kwalitatieve apparatuur?